Matematik

nogen som kan bruge tunspire?

14. november 2016 af soer381k - Niveau: B-niveau

har denne opgave  

Lad nu x0=den faste værdi 1 og x=1.2. Find gennemsnitshastigheden i dette interval.                                  Lad nu x0=den faste værdi 1 og x=1.1. Find gennemsnitshastigheden i dette interval.                              Lad nu x0=den faste værdi 1 og x=1.01. Find gennemsnitshastigheden i dette interval.    

har lavet et interval for x til x0 og f(x) til f(x0) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2016 af PeterValberg

Jeg er ret sikker på, at du mener: TI-nspire :-)

du er nødt til at give os HELE opgavetesten, ellers kan vi ikke hjælpe dig :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
14. november 2016 af soer381k

Fra fysik ved I måske, at for en sten, som falder i et frit fald uden luftmodstand, vil sammenhængen mellem x=tid (målt i sekunder) og f(x)=længden af faldet (målt i meter) omtrent kunne beskrives ved funktionen:

f(x) = 4.9*x2  

1)    Hvor lang tid går der, før stenen rammer jorden?  

2)    Lav en tabel for f(x), hvor x=0, x=0.5, x=1, x=1.5, x=2, 2=2.5 og x=3.  

3)    Udregn gennemsnitshastigheden i de 6 intervaller fra 0 til 0.5, fra 0.5 til 1, osv.                                  Hvad sker der med gennemsnitshastigheden, som sekunderne går?  

4)    Opstil en formel for gennemsnitshastigheden i intervallet fra x0 til x - lad jer inspirere af spørgsmål 3).   5)    Lad nu x0=den faste værdi 1 og x=1.2. Find gennemsnitshastigheden i dette interval.                           Lad nu x0=den faste værdi 1 og x=1.1. Find gennemsnitshastigheden i dette interval.                              Lad nu x0=den faste værdi 1 og x=1.01. Find gennemsnitshastigheden i dette interval.    

6)    Beskriv med egne ord ideen i spørgsmål 5).  

7)    Hvad er den øjeblikkelige hastighed, når x=1?                                                                                     Hvad er den øjeblikkelige hastighed, når x=2?                                                                                  Hvad er den øjeblikkelige hastighed, når x=3?  

8)    Hvad er den øjeblikkelige hastighed til tiden x0? Et begrundet gæt er ok.    

9)    Hvad er den øjeblikkelige hastighed, når stenen rammer jorden?    Vi ser nu på den kendte funktion f(x) = x2 - altså uden konstanten 4.9.  

10)    Udregn gennemsnitshastigheden som før i de 6 intervaller fra 0 til 0.5, fra 0.5 til 1, osv.  

11)     Opstil en formel for gennemsnitshastigheden i intervallet fra x0 til x, hvor f(x) = x2 og f(x0) = x02 indføres i brøkens tæller.  

12)     Nu til det sværeste spørgsmål: Hvad er den øjeblikkelige hastighed til tiden x0. Vink: brug formlen fra spørgsmål 10) og brug en af kvadratsætningerne til at omskrive tælleren. Altså uden brug af TI-nSpire


Svar #3
14. november 2016 af soer381k

jeg har lavet 123


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2016 af peter lind

så mener du formentlig at du skal finde gennemsnitshastighederne i intervallerne [1; 1,2],[12; 1,4],[1,4; 1,6],...

Du kommer til at bruge f(x) = 4,8*x2 til at beregne hastighederne til tiderne 1 1,2  1,4  1,6 ...   Find derefter forskellen mellem hastighederne i endepunktsintervallerne og divider resultatet med tidsforskellen   


Skriv et svar til: nogen som kan bruge tunspire?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.