Fysik

Fysik B. Nogle der kan hjælpe med at løse denne opgave?

14. november 2016 af David0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En sten dumper ned i en brønd. Det tager 3,00 s fra stenen forlader brøndkanten til plasket høres - hvor dyb er brønden, når lydens hastighed er 340 m/s?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2016 af peter lind

Kald dybden s. Der gælder så at tiden til stenen rammer vandet kan udtrykkes ved s=½g*t2 desuden kan tiden fra plasket til den høres udtrykkes ved s = v*t


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2016 af Soeffi

#0. Faldet tager tiden t1. Rejsetiden for lyden er t2. Brøndens dybde er d. Der gælder:

d = (1/2)·g·t12 ⇒ t1 = √(2d/g)

d = t2·340 m/s ⇒ t2 = d/(340 m/s)

t1 + t2 = 3 sek ⇒ √(2d/g) + d/(340 m/s) = 3 s

I Ti-Nspire findes d ved kommandoen solve(sqrt(2d/g) + d/340 = 3,d) → d = 40,73

Dvs. brøndens dybde er 40,7 m


Skriv et svar til: Fysik B. Nogle der kan hjælpe med at løse denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.