Matematik

Procent!

15. november 2016 af youcandoit (Slettet) - Niveau: 9. klasse
25% af 2800 kr. Er ______kr
50kr af 200 kr. Er ______%

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2016 af PeterValberg

25% er det samme som en fjerdedel
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2016 af PeterValberg

(2800kr/100%)*25%=....kr

(50kr/200kr)*100%=....%
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2016 af AMelev

25% = 25/100 = 0.25
Fra procent til decimaltal: kommaet flyttes 2 pladser til venstre, fx 2.5% = 0.025 og 155% = 1.55
Fra decimaltal til procent: kommaet flyttes 2 pladser til højre, fx 0.034 = 3.4% og 2.225 = 222.5%

Man tager en procentsats af et tal ved at gange tallet med procentsatsen, fx
37% af 524 = 37% · 524 = 0.37 · 524 (= 193.88)

Man beregner, hvor mange % a udgør af b i % ved at beregne forholdet a divideret med b som decimalbrøk og omregne til %, fx 234 ud af 732:
234/732 = 0.3197 = 31.97% ⇔ 234 = 31.97% · 732, dvs. 234 udgør 31.97% af 732


Skriv et svar til: Procent!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.