Matematik

Skal jeg finde k? please hjælp

17. november 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

En ret linje har hældningskoefficienten -2 og skærer koordinatsystemets førsteakse i punktet P(3,0).
Bestem en forskrift for den funktion f, der har denne rette linje som graf. 

Hej er der nogle der vil hjælpe mig med denne opgave? Skal jeg finde k?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2016 af seht111 (Slettet)

En ret linje er givet ved y=ax+b hvor a er hældningskoefficienten og b skæring med y-aksen.

Du mangler altså blot at bestemme b.

Desuden vides det at skæring med x-aksen er givet ved (x,0) hvor  x=-b/a

Indsæt i x=-b/a og isoler b. 
 


Skriv et svar til: Skal jeg finde k? please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.