Matematik

Differentiation af kendte funktioner

19. november 2016 af sandrai - Niveau: A-niveau

nogen der kan hjælpe med denne opgave! 
det ville være en stor hjælp. også hvis i vil forklarer lidt undervejs i opgaverne ved det være super! 

mange tak! 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2016 af PeterValberg

Jeg indsætter lige din opgave

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2016 af mathon

Du anvender
                           \left ( c\cdot x^n \right ){}'=c\cdot \left (x^n \right ){}'=c\cdot n\cdot x^{n-1} på samtlige led
i
                           f_1(x)=2x^6+(-3)x^5+4x^4+(-5)x^3+6x^2+(-7)x+8x^0


Svar #3
19. november 2016 af sandrai

og hvordan ved jeg hvilke regneregler jeg anvender og hvor? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2016 af StoreNord

Den kan bruges på alle 5 opgaver.

f_1(x)=2x^6+(-3)x^5+4x^4+(-5)x^3+6x^2+(-7)x+8x^0

for eksempel             f1'(x)=2*6x-5+....


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. november 2016 af mathon

…når det tilføjes, af f_5 er en sammensat funktion.


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. november 2016 af mathon

for eksempel             

                                  {f_1}{}'(x)=2\cdot 6\cdot x^\mathbf{\color{Red} 5}


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2016 af mathon

\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! {f_1}{}'(x)=2\cdot 6\cdot x^{6-1}+(-3)\cdot 5\cdot x^{5-1}+4\cdot 4\cdot x^{4-1}+(-5)\cdot 3\cdot x^{3-1}+6\cdot 2\cdot x^{2-1}+(-7)\cdot 1\cdot x^{1-1}+8\cdot 0\cdot x^{0-1}


Svar #8
19. november 2016 af sandrai

og hvad med de andre 4? hvad er de så? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november 2016 af StoreNord

2, 3, 4        kan laves efter samme løsningsmåde, som det er meningen at du skal lære udenad!

P.S.         Hvis du absolut vil snyde, kan du jo bare installere Geogebra.


Svar #10
19. november 2016 af sandrai

kan ikke lige finde rundt i det...


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. november 2016 af mathon

          {f_5}{}'(x)=7\cdot \left (x^2-x \right )^{7-1}\cdot \left (x^2-x^1 \right ){}'


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. november 2016 af StoreNord

Potensen ganges op foran på koefficienten, og potensen på x tælles een ned.

2x3 ville differentieres til 6x2


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. november 2016 af mathon

           {f_2}{}'(x)=\frac{1}{4}\cdot 4\cdot x^{4-1}+\frac{1}{3}\cdot3\cdot x^{3-1}+\frac{1}{2}\cdot2\cdot x^{2-1}+1\cdot 1\cdot x^{1-1}+1\cdot 0\cdot x^{0-1}


Svar #14
19. november 2016 af sandrai

okay, tror jeg har lidt af det nu, men nr. 1 synes jeg er lidt svær. 


Svar #15
19. november 2016 af sandrai

kan det passe for mig

Vedhæftet fil:Udklip.PNG2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #16
19. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#14

Nr. 1 er ikke svær, men uoverskuelig.
Hold tungen lige i munden, og differentiér hvert led.
Det kan være en idé for dig at differentiere hvert led på denne måde i din kladde:

f(x1) = 2x6 - 3x5 (resten af funktionen udelader jeg)

(2x6)' = (2 · x6)' = 6 · 2 · x6-1 = 12x5

(3x5)' = (3 · x5)' = 5 · 3 · x5-1 = 15x4

...

Husk, der benyttes (xn)' = n · xn-1 (eller den variant mathon har anført i #2).


Svar #17
20. november 2016 af sandrai


f[1](x) = 12*x^5-15*x^4+16*x^3-15*x^2+12*x;
 = 

nu har jeg differneret hvert led. kan det godt passe for mig? men nu sidder jeg lidt fast i hvordan jeg afslutter den 


Brugbart svar (0)

Svar #18
20. november 2016 af mathon

                  {f_1}{}'(x)=12x^{5}-15 x^{4}+16x^{3}-15 x^{2}+12x-7


Svar #19
20. november 2016 af sandrai

mange tak!

er den så helt færdig der? 


Brugbart svar (0)

Svar #20
20. november 2016 af mathon

    Ja.


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.