Matematik

Ligning med (måske) 2 ubekendte.

20. november 2016 af Bookeater - Niveau: B-niveau

Halløj

Sidder med det, der nok burde være en ligning med 2 ubekendte, men er ganske forvirret. Opgaven ser således ud:

16x-3b=-4

2x+y=5

Problemet er, at der jo egentlig er tre variabler (x, y og b). Har jeg ret, hvis jeg formoder, at der er sket en fejl, og b-værdien i stedet burde være en y-værdi?

Jeg plejer at beregne sådanne ligninger vha. to lige store koefficienters metode, men kan ikke lige se, hvordan det skal kunne gå op med tre variabler.

Hvis jeg i stedet skriver:

16x-3y=-4

2x+y=5

giver det så ikke mere mening?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2016 af Capion1

Nej, du kan sagtens løse ligningerne, hvori indgår b.
Løs dem som to ligninger med to ubekendte, x og y og lad x og y i løsningen være funktion af b .
Man har da en parameterfremstilling med b som parameter for x og y.


Skriv et svar til: Ligning med (måske) 2 ubekendte.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.