Kemi

Beregn enthalpiændringen

20. november 2016 af A1367 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal løse følgende opgave:

Beregn enthalpiændringen for reaktionen

4B(s) + 3O2 (g) → 2B2O3 (s)

ud fra følgende oplysninger:

B2O3 (s) + 3H2O(g) → 3O2 (g) + B2H6 (g)        ΔH = 2035 kJ

2B(s) + 3H2 (g) → B2H6 (g)                             ΔH = 36 kJ

H2(g) + 1/2O(g) →  H2O(l),                            ΔH = −285 kJ

H2O(l) → H2O(g)                                            ΔH = 44 kJ

Er der nogen, som kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du kan opbygge reaktionen udfra de fire nævnte reaktioner.

2 gange den omvendte reaktion nr. 1 +

2 gange reaktion nr.2 +

6 gange den omvendte reaktion nr. 3 +

6 gange den omvendte reaktion nr. 4

Så entalpiændringen for reaktionen kan beregnes som

ΔH = 2*(-2035 kJ) + 2*36 kJ + 6*285 kJ + 6*(-44 kJ) = -2552 kJ


Skriv et svar til: Beregn enthalpiændringen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.