Matematik

Bestem forskriften af en eksponenteiel funktion ud fra 2 punkter

22. november 2016 af martinier - Niveau: C-niveau

hejsa allesammen,

jeg er igang med at skrive en emneopgave i eksponentielle funktioner og behøver hjælp med et af spg.

jeg skal bestemme forskriften for en funktion ved hjælp af nspire. mine to punkter er (3,8) og (5,9).

hvordan løser jeg opgaven i nspire?

på forhånd tak!

vh martini


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#0

Prøv at se følgende "tutorial": https://www.youtube.com/watch?v=LsIcxpSrHzs.
Vend tilbage, hvis du har problemer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2016 af mathon

                  y=b\cdot a^x

                 a=\left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

                 b=\frac{y_1}{a^{x_1}}


Skriv et svar til: Bestem forskriften af en eksponenteiel funktion ud fra 2 punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.