Matematik

Fremskrivningsfaktor = 1,259921, hvad er det i procent?

22. november 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Hvis en fremskrivningsfaktor = 1,259921, hvad er det i procent? 

Jeg har prøvet at omregne det til decimaltal 1,259921-1=0,259921

Er der nogle, der kan hjælpe med, hvad fremskrivningsfaktoren (1,259921) giver i procent? 

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2016 af PeterValberg

cirka 26%

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du var ellers selv godt på vej. 


Svar #3
22. november 2016 af annahansen2 (Slettet)

Okay, så hvis vi har en vækst på 26% om året, kan det så passe, at fordoblingskonstanten er som nedenstående? 

T2= \frac{log (2)}{log(a)}

a=1+0,26=1,26

T2=\frac{log 2}{log1,26}=3

På forhånd tak


Svar #4
22. november 2016 af annahansen2 (Slettet)

Jeg har nemlig fremskrivningsfaktoren 1,259921 og min fordoblingskonstant er 3.


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. november 2016 af StoreNord

Ja, T2 er 3


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Hvorfor bruger du den afrundede form? 


Svar #7
22. november 2016 af annahansen2 (Slettet)

Tak 

Jeg sidder med en anden opgave, men jeg har svært ved at finde ud af, hvad halveringskonstanten er. 

Når vi går 4 ud af x-aksen, fra 2 til 6, så bliver y-værdien halveret fra 7 til 3,5.

Og hvis vi går fra 8 til 12 på x-aksen, så vliver y-værdien halvere fra 2,5 til 1,25

Lige meget, hvor vi starter bliver y-værdien halveret, hvis vi går 4 skridt hen ad x-aksen, vil det så sige, at halveringskonstanten er 4?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2016 af StoreNord

Ja. Halveringskonstanten er konstant, ligemeget hvor vi er på grafen.      :)

Jeg plejer altid at starte ved 0; den er jo allerede oplyst.             


Svar #9
22. november 2016 af annahansen2 (Slettet)

Men hvad er halveringskonstanten? 

Er den 4?


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#9

Ja, halveringskonstanten T1/2 = 4.
Af din graf fremgår faktisk, hvad T1/2 er. Det er angivet både med rødt og grønt. Alternativt kan du jo benytte, at vha. f(2) = 7 og f(6) = 3,5. Dermed har du to punkter, og du kan nu beregne a på sædvanlig vis, og indsætte denne værdi for a i formlen for T1/2 = log(a) / log(1/2).


Skriv et svar til: Fremskrivningsfaktor = 1,259921, hvad er det i procent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.