Fysik

Bølger udregning af frekvens og svingningstid

23. november 2016 af annahansenx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg har en opgave i fysik hvor jeg skal finde frekvens til violet lys når

bølgelængden er mellem 380 nm og 470 nm. Det bevæger sig med farten 3,00*10^8 

Jeg har formlerne:

f=1/T

v=λ/T

v=f*λ 

men jeg ved ikke hvordan jeg skal bruge dem eller om nanomater skal omregnes til meter osv.

Håber I kan hjælpe
Mvh. Anna


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2016 af mathon

                        f=\frac{c}{\lambda }        

                        T=\frac{1}{f}=\frac{\lambda }{c}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2016 af mathon

Uden terperi:
                             

                        f=\frac{c}{\lambda }=\frac{3{,}00\cdot 10^8\; \frac{m}{s}}{470\cdot 10^{-9}\; m}=\frac{3{,}00}{470}\cdot 10^{8+9}\; s^{-1}=6{,}38298\cdot 10^{14}\; Hz        

                        T=f^{-1}=\left (6{,}38298\cdot 10^{14}\; s^{-1} \right )^{-1}=1{,}56667\cdot 10^{-15}\; s


Svar #4
24. november 2016 af annahansenx (Slettet)

Tusind tak :) Det var en stor hjælp!


Skriv et svar til: Bølger udregning af frekvens og svingningstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.