Matematik

Bestem en ligning for tangenten t i punktet (-1,f(-1))

24. november 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med den der ??

Ligningen hedder F(x) = 0,8x^3 - 4x^2 + 2,5x +1 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2016 af peter lind

ligningen for tangenten til en graf for f(x) i punket (x0, f(x0) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2016 af mathon

funktionen
er:
                           f(x)=0{,}8x^3-4x^2+2{,}5x+1

                           \mathbf{\color{Blue} f(-1)}=0{,}8\cdot (-1)^3-4\cdot (-1)^2+2{,}5\cdot (-1)+1=\mathbf{\color{Blue} -6{,}3}

                           f{\, }'(x)=0{,}8\cdot3\cdot x^2-4\cdot 2\cdot x+2{,}5

                           \mathbf{\color{Red} f{\, }'(-1)}=0{,}8\cdot3\cdot (-1)^2-4\cdot 2\cdot (-1)+2{,}5=\mathbf{\color{Red}12{,}9}...osv...


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten t i punktet (-1,f(-1))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.