Matematik

bestem tiden for fordobling

24. november 2016 af CeliaB (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej....

Jeg sidder med denne opgave og er gået i stå da jeg simpelthen ikke kan huske hvad det er jeg skal gøre...

I en model for Kinas andel af verdensøkonomien antages det at g(t)=3,7*1,081^t. g(t) betegner  Kinas andel af verdensøkonomien, i procent, til tidspunktet, t, som er målt i antal år efter 1999.

Bestem den tid der gøår før Kinas andel af verdensøkonomien er fordoblet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2016 af mathon


             \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! g(t+T_2)=3{,}7\cdot 1{,}08^{t+T_2}=3{,}7\cdot 1{,}08^{t}\cdot 1{,}08^{T_2}=\left (3{,}7\cdot 1{,}08^{t} \right )\cdot 1{,}08^{T_2}=g(t)\cdot 1{,}08^{T_2}=2g(t)

hvoraf
                       1{,}08^{T2}=2

                       \log(1{,}08)\cdot T_2=\log(2)

                       T_2=\frac{\log(2)}{\log(1{,}08)}

                                                                                                               


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2016 af AMelev

Formel for fordoblingslonstant T2 = ln(2)/ln(a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2016 af mathon

                       T_2=\frac{\log(2)}{\log(1{,}08)}=\frac{\ln(2)}{\ln(1{,}08)}


Skriv et svar til: bestem tiden for fordobling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.