Matematik

komplekse tal driller mig :/

27. november 2016 af finpindpølseskintrækkermavenudogind (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej folkens

hvordan skriver jeg dette komplekse tal på standard formen a+bi?

4e1i 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2016 af peter lind

r*e = r*cos(θ)+ r*i*sin(θ)


Svar #2
27. november 2016 af finpindpølseskintrækkermavenudogind (Slettet)

er det rigtigt at r*cos(θ) er a og r*i*sin(θ) er b? jeg forstår bare ikke hvad mine vinkler er. kan du udpenlse det lidt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2016 af mathon

        4e^{i\cdot 1}=4\cdot\left ( \cos(1)+i\cdot \sin(1) \right )=2{,}16121+i\cdot 3{,}36588


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. november 2016 af peter lind

r=4 θ=1 så 4*ei*1 = 4cos(1)+4isin(1)


Svar #5
27. november 2016 af finpindpølseskintrækkermavenudogind (Slettet)

tak skal i have. nu forstår jeg det bedre.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2016 af Soeffi

#2

r·cos(θ) er a

og 

r·sin(θ) er b


Skriv et svar til: komplekse tal driller mig :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.