Fysik

Fysik opgaver!!

27. november 2016 af Chrisitna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg skal løse to opgaver, og er lidt på bar bund, er der nogle der vil hjælpe??

Opgave 1:

Beregn standarddensiteten p0 af atmosfærisk luft. Det kan benyttes, at den molare masse er 28,97 g/mol. Sammenlign med tabelværdien.

Opgave 2:

En ballon er fyldt med hydrogen. Ballonens volumen er 2,00 L. Ballonen befinder sig i en atmosfære af nitrogen (N2), med densitet 1,25 kg/m3. Beregn opdriften på ballonen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2016 af mathon

Opgave 1:
                     Af idealgsligningen
følger:
                     \varrho =\frac{p\cdot M}{R\cdot T} 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2016 af mathon

Opgave 2:
                     Opdriften er tyngden af den fortrængte N_2.


Skriv et svar til: Fysik opgaver!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.