Kemi

8H+ + 5Fe2+ + MnO4- => 5Fe3+ + Mn2+ + 4H2O

27. november 2016 af Jadetkunnedulide (Slettet) - Niveau: B-niveau

Fatter hat af det her i øjeblikket.

Følgende titreaktion forløber

8H+  +   5Fe2+   +   MnO4-  => 5Fe3+   +v  Mn2+   +  4H2O

25,0 mL jern(II)- opløsning forbruger ved titrering 16,5 mL 0,02000 M KMnO4

Skal udfra det beregne koncentrationen af Fe++ i jern(II)- opløsningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2016 af mathon

titreringsforhold:
                                 Fe^{2+}:Mn{O_4}^-=5:1

                                 n_{{MnO_4}^-}=\left (0{,}0165\; L \right )\cdot \left (0{,}02000\; \tfrac{mol}{L} \right )=0{,}00033\; mol

                                 n_{Fe^{2+}}=5\cdot n_{{MnO_4}^-}=5\cdot \left (0{,}00033\; mol \right )=0{,}00165\; mol?

                                 c_{Fe^{2+}}=\frac{0{,}00165\;mol}{0{,}025\;L}=0{,}066\; M


Svar #2
27. november 2016 af Jadetkunnedulide (Slettet)

Af hjertet tak(!) du er en skat ;)

forstår det langt bedrenu i forhold til det jeg kunne læse mig frem til!


Skriv et svar til: 8H+ + 5Fe2+ + MnO4- => 5Fe3+ + Mn2+ + 4H2O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.