Matematik

find højde på cylinder rør

28. november 2016 af ani80 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej

Hvordan finder man højden i formlen, V=π*h*(R2-r2)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Mon ikke h angiver højden. Du skal altså bare isolere h. 


Svar #2
28. november 2016 af ani80 (Slettet)

Ja undskyld formuleringen, jeg mener hvordan kan man isolere h i formlen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#2

Isolér h. Det er en ganske almindelig ligning, hvor du ikke er ude efter et talresultat.
 


Svar #4
28. november 2016 af ani80 (Slettet)

#3
Fordi opgaven går bare ud på at omskrive formlen

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#4

Nemlig.
Du skal omskrive formlen, så h står isoleret på den ene side af lighedstegnet. - Dette er jo også princippet, når du løser ligninger mht. x, y eller hvilken størrelse / variable, der nu engang spørges til.


Svar #6
28. november 2016 af ani80 (Slettet)

h=    V    + r2          er det korrekt?

     π*R2


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#6

Nej, det er ikke korrekt. - Skriv evt. dine udregninger op her i forummet, så er det nemmere at hjælpe dig og rette, hvor det går galt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det er måske lettere for dig at se det som:

V = h * π * (R- r2)


Svar #9
28. november 2016 af ani80 (Slettet)

h = V/π + r2/R2        kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Nej ikke helt. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#9

Det er vist parentesen, der volder problemer. Betragt parentesen som én størrelse.

Udgangspunktet i #8 er

V = h · π · (R2 - r2)

Hvis du virkelig ikke forstår, hvad der menes, så tag et kig på nedenstående:
Prøv at dividere begge sider med  π · (R- r2) og se, hvad der sker.


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg havde håbet, at #8 ville gøre det lidt mere klart. Jeg tror evt. at du har overtænkt det lidt. 


Svar #13
28. november 2016 af ani80 (Slettet)

Overtænkning har altid været mit store problem

h = V/(π * (R2 - r2)       ser det bedre ud?


Brugbart svar (1)

Svar #14
28. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Nogle gange kan man bare ikke se skoven for bare træer

Det ser væsenligt bedre ud. Der mangler dog en parentes. 


Skriv et svar til: find højde på cylinder rør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.