Matematik

Representation af funktion?!

05. december 2016 af Eliasz - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :-)

Jeg har en opgave der lyder på;

Find a power series representation for the function and find determine the interval of convergense;

f(x)=\frac{1}{4+x^2}

Jeg virkelig brug for hjælp til denne opgave, nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2016 af peter lind

Find en Taylorrækkeudvikling for funktionen. Du kan evt gøre det lidt lettere ved

1. I stedet at rækkeudvikle 1/(4+u) og senere indsætte u = x2.

2. f(x) = 1/(4+x2) = 1/(1+x2/4)*4-1 = 1/(1+(x/2)2 )*4-1. Her kan du så sætte u = (x/2)2 og rækkeudvikle efter u


Skriv et svar til: Representation af funktion?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.