Matematik

Opstil differentialligning

06. december 2016 af anamanjuk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. Jeg har lidt problemer med at løse denne opgave. Er der en der kan hjælpe med at opstille differentialligningen ud fra de givne informationer:


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2016 af AMelev

Hvad er dit bud på a)?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2016 af peter lind

a) y = mængden af vand i tønden i liter, t = tiden i timer

b) y' er så hastigheden hvormed vandet ændrer sig er det tilførte vand pr time minus mængden af vand, der forsvinder pr. time 


Svar #3
06. december 2016 af anamanjuk (Slettet)

Vil det så sige at b) er 10*t-(t*0.1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2016 af peter lind

ikke helt y' = 10-0,1*t de 10 liter i timen er allerede en hastighed- 10*t er mængden af vand, der tilføres i tiden t


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2016 af AMelev

#3 og #4 Jeg er uenig med jer begge.

t = tid(timer) y = vandmængde i beholder (L) v = hastighed af vandflow (L/t)

vind = 10, vud = 0.1·y, så y' = v = 10 - 0.1y.


Skriv et svar til: Opstil differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.