Matematik

Vektorer

07. december 2016 af Sand17 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fået en opgave som lyder:

Nedednstående ligningssystem beskriver en linje i rummet::

x = 2+ 2t

y = 1 - 3t

z = 4 - t

Beskriv hvilken linje der er tale om.

Hvordan løser man den opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2016 af fosfor (Slettet)

Aflæs punkt og retning. Linjen går gennem (2,1,4) med retning (2,-3,-1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2016 af mathon

For et vilkårligt punkt P(x,y,z)på linjen
gælder:
                         \overrightarrow{OP}=\overrightarrow{OP_o}+t\cdot \overrightarrow{r}     med P_o=(2,1,4)   og  \overrightarrow{r}=\begin{pmatrix} 2\\-3 \\ -1 \end{pmatrix}          

dvs
                         \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\1 \\ 4 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 2\\-3 \\-1 \end{pmatrix}   


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.