Matematik

Linjen med ligningen 4y-12x + 13 = 0 er tangent til grafen for funktionen f(x) = (x-1)2 + 2. Bestem røringspunktets koordinater.

07. december 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Linjen med ligningen 4y-12x + 13 = 0 er tangent til grafen for funktionen f(x) = (x-1)2 + 2.

Bestem røringspunktets koordinater.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2016 af PeterValberg

isolér y i linjens ligning og løs ligningen f(x) = y
det giver dig røringspunktets x-koordinat.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. december 2016 af mathon

Linjen med ligningen y=3x-\tfrac{13}{4} er tangent til grafen for funktionen f(x)=x^2-2x+3..

Bestem røringspunktets koordinater.


Svar #3
07. december 2016 af kitsimos (Slettet)

Mathon er det et bestemt opgave du hentyder til her?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2016 af PeterValberg

#3 Det er din egen opgave, der henvises til.
     Tangentens ligning og funktionens forskrift er bare omskrevet og reduceret.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
08. december 2016 af kitsimos (Slettet)

Er der nogen der har et link til denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2016 af PeterValberg

#5 Ikke forstået, - det er da dig selv, der i #0 har oprettet spørgsmålet med opgaven.

Linjen med ligningen 4y-12x + 13 = 0 er tangent til grafen for funktionen f(x) = (x-1)2 + 2.

Bestem røringspunktets koordinater.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
08. december 2016 af kitsimos (Slettet)

Jeg søger et link til denne opgave da jeg ikke kan finde ud af det selv. Et eller andet eksempel på hvordan det skal laves. Sådan så jeg kan løse den. Det hjælper jo at forstår hvordan opgaven skal laves når man har set et eksempel på en lignende opgave :)


Svar #8
08. december 2016 af kitsimos (Slettet)

Nu har jeg jo ikke lige set dit svar foroven. Prøver lige at løse ligningen og vender tilbage for  at spørge om jeg har lavet det rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. december 2016 af PeterValberg

Med GeoGebra:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Linjen med ligningen 4y-12x + 13 = 0 er tangent til grafen for funktionen f(x) = (x-1)2 + 2. Bestem røringspunktets koordinater.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.