Matematik

Det dobbelttydige tilfælde

08. december 2016 af sofi733a (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har virkelig brug for hjælp i denne opgave:
i trekant PQR er vinkdl P = 58.7, PR = 173 og QR = 209 
find trekantens øvrige stykker, husk at sinusrelationerne  ikke er gode til at regne vinkler med.  
i en vilkårlig trekant gælder:
Det dobbeltttydelige tilfælde og derefter 
Benyt cosinus relationer 
denne ligning  anvender jeg:
a^(2) = b^(2)+ c^(2)- 2bc * cosA
p^(2) = q^(2) + r^(2) - 2qr * cosP (omskriver den så jeg bruger de bogstaver som passer i trekanten) 
209^(2) = 173^(2) + r^(2) - (2* 173 * r) *cos(P) 
43681 = 29929 + r^(2) - (2 * 173 * r) * cos(58,7)
Man kan omskrive ligningen så den står som en standard  andengradsligning. 
43681-43681 = 29929 + r^(2) -   179.7536127r    - 43681
0 = - 13752 + r^(2) - 179.7536127r
r^(2)  + 179.7536127r - 13752 = 0 
så løser vi andengradsligningen 

Hvor er min fejl? jeg kan ikke få løst det ordentliget hjælp !! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2016 af StoreNord

r2=1732+2092-2·209·(cos58,7)


Skriv et svar til: Det dobbelttydige tilfælde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.