Matematik

Matematik hjælp

09. december 2016 af BlueRoses (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen

Jeg kan simpelthen ikke regne denne opgave ud.

c) Hvornår ville antallet af registrerede influenzatilfælde passere 21 000 ifølge modellen?

Kommentér modellen, når det oplyses, at antallet af regristrerede influenzatilfælde passerede 21000 efter 36 dage.

Du skal udregne forskellen fra din model til de 36 dage, i procent

MODELLEN:

Antal dage efter 17. maj 2009 :      0             8

Antal registrerede tilfælde      :    4714        6652

Tak på forhånd,


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2016 af OliverHviid

Sæt y=21000 og isolér x i 21000=b*a^x

(jeg regner med at du har fundet dine a- og b-værdier)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2016 af mathon

                      y=4714\cdot 1{,}043988^x

                      21000=4714\cdot 1{,}043988^x

                      \ln\left (\frac{21000}{4714} \right )=\ln \left (1{,}043988 \right )\cdot x

                      x=\frac{\ln\left (\frac{21000}{4714} \right )}{\ln \left (1{,}043988 \right )}\; dage\approx 35\; dage

                      


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.