Matematik

projektion 3 Endvidere er Endvidere er

14. december 2016 af DeepOcean - Niveau: A-niveau

Du har givet to vektorer  |a | =7 | og| b | =3 Endvidere er  vinklen  mellem vektor  a  og vektor  b  60°

du skal betstemme :

Længden af differensvektoren a− b  ’s projektion  på vektor  a 

er der nogle det kan hjælpe mig med den opgave??


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2016 af mathon

Tegn det og tegn højden fra \overrightarrow{b}'s endepunkt D på \overrightarrow{a}.

\left | \overrightarrow{a} \right | opdeles i to stykker med længderne henholdsvis 1{,}5 og 5{,}5.

Projektionen af \left | \overrightarrow{a}-\overrightarrow{b} \right |_{\overrightarrow{a}}=5{,}5.


Svar #2
14. december 2016 af DeepOcean

Tak skal du have hvad med a - b  ’s projektion  på vektor b ? har du også en idea?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2016 af mathon

Projektionen af \left | \overrightarrow{a}-\overrightarrow{b} \right |_{\overrightarrow{b}}=\tfrac{1}{2}\cdot \left | \overrightarrow{a} \right |        grundet 30 - 60 - trekanten.


Svar #4
14. december 2016 af DeepOcean

det står på facitliste svar 0.5  ,,men din løsning vil give 3.5 ??


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. december 2016 af mathon

korrektion:
                      Projektionen af \left | \overrightarrow{a}-\overrightarrow{b} \right |_{\overrightarrow{b}}=\tfrac{1}{2}\cdot \left | \overrightarrow{a} \right |-\left | \overrightarrow{b} \right |=3{,}5-3=0{,}5
                       


Svar #6
15. december 2016 af DeepOcean

Mange tak

Skriv et svar til: projektion 3 Endvidere er Endvidere er

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.