Matematik

difference eq

17. december 2016 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

3xt+2+2xt=4 

normalt er der et led der hedder t+1, men ikke her.hvordan løseses denne inhomogene differenc ligning? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2016 af peter lind

Du kan skrive differensligningen som 3xt+2+0*xt+1+xt = 4


Svar #2
17. december 2016 af bokaj123

ja okay så kan den løses som homogen + partiel . men hvordan omskrev du den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2016 af Number42 (Slettet)

Hi

Jeg ville tro at på dit niveau kan du måske kun finde de ulige løsninger, dvs 3 y[t+1] +2 y[1] =4

Vil give de ulige værdier således at y[t] = x[2 t-1], at finde de lige værdier er meget sværere (involverer komplekse tal).


Svar #4
18. december 2016 af bokaj123

men hvordan kom lind frem til svar# koeficienten foran 2tt er væk ..... 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2016 af Number42 (Slettet)

Den rr der jo ikke fordi den er nul

Svar #6
18. december 2016 af bokaj123

differens ligningen hedder

3xt+2+2xt=4

Peter skriver 

3xt+2+0*xt+1+xt = 4

Hvor er det 2 tal jeg har markeret med fed? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2016 af Number42 (Slettet)

Det er bare en trykfejl.

Svar #8
18. december 2016 af bokaj123

okay så der findes ikke nogle rigtige rødder i R så vi skal ud i de komplekse tal

a2-4b =-8 

r=√b = √2

cos(φ)=- (0/(2*√2)=0


Svar #9
18. december 2016 af bokaj123

ok er løst :)


Skriv et svar til: difference eq

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.