Matematik

Omvendt funktion til f(x)=146,42e^0,2965x (eksponentiel funktion)

19. december 2016 af Sødt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber I kan hjælpe!! :) 

Jeg har formlen f(x)=146,42e^0,2965x

hvordan finder jeg den omvendte? Jeg ved den omvendte funktion til den eksponentielle funktion f(x)=b*a^x er x=ln(y/b)/ln(a)   men det passer ikke på formlen? Jeg har også prøvet at anvende formlen a=e^k for at gå fra e^kx til a^x, og får da a til 1,345, men det virker til at det er forkert. Er der nogen der hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2016 af mathon

                        f(x)=y=b\cdot e^{kx}        

                        e^{kx}=\frac{y}{b}

                        kx=\ln\left (\frac{y}{b} \right )

                        x=\frac{\ln\left (\frac{y}{b} \right )}{k}

                        x=\frac{\ln\left (\frac{y}{146{,}42} \right )}{0{,}2965}


Svar #2
19. december 2016 af Sødt (Slettet)

Tusinde tak, nu giver det mening!! :) 


Skriv et svar til: Omvendt funktion til f(x)=146,42e^0,2965x (eksponentiel funktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.