Matematik

Omkreds af cirkel bevis

21. december 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan kan jeg bevise O = d*pi = 2*r*pi og buelægden formelen 2*r*pi/360 * pi


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2016 af mathon

Det er en almen erfaring, at forholdet mellem en cirklers omkreds diameter er konstant.
Konstanten kaldes \pi .
heraf har man:
                                            \frac{O}{d}=\pi

                                             O=\pi\cdot d=\pi \cdot 2r=2\pi r


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2016 af mathon

Med gradopdeling
har man så for et
buestykke på v^\circ\! \! :

                                  b=2\pi r\cdot \frac{v}{360}
                              
 


Skriv et svar til: Omkreds af cirkel bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.