Matematik

Areal og bestemt integral

24. december 2016 af Limitlesss (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 
Jeg har vedhæftet opgaven, hvis der er nogen der vil kigge på den.

Mit bud:
- definere funktionen
- sætte x = 0
- derefter har jeg, hvor graffen skærer på x- aksen

Spørgsmål:
- er det rigtigt?
- "Hvor højt i karret står vandet, når det er faldet til ro?" - vil det sige, at x = 0??? 

Glædelig jul 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. december 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. december 2016 af mathon

Arealet af vandet i bevægelse = arealet af vandet i stilstand.

Arealet af vandet i bevægelse:
                                                      \int_{0}^{1{,}6}\left (0{,}11\cdot \sin(1{,}74x-0{,}83) +{0{,}15}\right )\mathrm{d}x=

                                                       \left [-\frac{0{,}11}{1{,}74}\cdot \cos \left ( 1{,}74x-0{,}83 \right )+0{,}15 x\right ]_{0}^{1{,}6}=0{,}306302


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. december 2016 af mathon

Arealet af vandet i stilstand:
                                                  h\cdot (1{,}6\; m)=0{,}306302\; m^2

                                                  h=\frac{0{,}306302\; m^2}{1{,}6\; m}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. december 2016 af Soeffi

#0. Se evt.: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1584147 (Google: "kar skub site:studieportalen.dk")


Skriv et svar til: Areal og bestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.