Fysik

Effekt

28. december 2016 af hashim23 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår simpelthen ikke denne opgave:

En akvarielampe er tændt 14 timer i døgnet året rundt. Lampens effektforbrug er 40 W.

Hvor meget koster det om året at have tændt sin akvarielampe i 14 timer i døgnet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2016 af PeterValberg

Årsforbrug = 40/1000 · 14 · 365 · pris_pr_kWh

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. december 2016 af mathon

Årlig udgift:
                       \left ( 0{,}040\;kW \right )\cdot \left ( 14\; \tfrac{h}{d\o gn} \right )\cdot \left ( 365\; \tfrac{d\o gn}{aar} \right )\cdot \left ( \left [ pris \right ] \; \tfrac{kr}{kWh}\right )


Skriv et svar til: Effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.