Fysik

Effekt

02. januar 2017 af hashim23 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder: 

En damprensemaskine skal levere 14kg damp pr. time. Maskinen tilsluttes en vandhane, hvor vandet er 10 grader varmt.

Hvilken effekt skal maskinen tilføre vandet?

Jeg har løst opgaven på følgende måde:

Her starter jeg med at beregne den tilførte energi til 100 grader:

Q1= mcΔt <=> 14kg * 4180J/kg*oC * 90oC = 5266800 J

Derefter fordamper jeg vandet ved følgende:

Q= m*L<=> Q= 14kg * 2260 kJ/kg <=> Q2 = 31640 kJ = 31.640.000 J

Til sidst addere jeg begget tilført energi og får følgende: 

Q1+Q2 = 36.906.800 J

Effekten findes ved at sige:

P = E/t <=> P = 36.906.800 J/3600s <=> P = 10.251 W = 10,25 kW

Jeg har fået at vide, at ovenstående svar er forkert, hvilket undrer mig, så jeg ville gerne have at vide om de ovenstående beregninger er fuldført korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2017 af mathon

Fremgangsmåden er rigtig.


Skriv et svar til: Effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.