Matematik

Tangent i en funktion

04. januar 2017 af ElNino198 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har lavet opgave a, men ved ikke helt hvordan opgave b og c skal laves?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2017 af StoreNord

b)     Tangenten har denne ligning:              y=f(x0)+f′(x0)⋅(x−x0)


Svar #2
04. januar 2017 af ElNino198 (Slettet)

Har fundet frem til at tangent ligningen ser sådan ud y=30-9*x, men er det rigtigt og hvordan laver man c'eren


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2017 af StoreNord

Ja, det er korrekt.

Og så skal du lave en formel for en tangent i et tænkt rørings-punkt (x,y).

Derefter skal du finde skæringen mellem denne tangent og f(x).


Svar #4
04. januar 2017 af ElNino198 (Slettet)

Kan du forklare det på en anderledes måde? forstår det ikke helt?


Svar #5
04. januar 2017 af ElNino198 (Slettet)

Altså skal jeg selv finde på 2 punkter eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2017 af StoreNord

Ja. Skæringspunktet er det er det samme som røringspunktet (x,y).

Du laver en formel forskrift for t2, som indeholder bogstaverne x og y.


Svar #7
04. januar 2017 af ElNino198 (Slettet)

kan det være (2,f(2)) hvis mit t2 er y=-9x+26


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. januar 2017 af StoreNord

t2 er y=-9x+26       er i hvertfald rigtig.


Skriv et svar til: Tangent i en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.