Matematik

Differentiabel funktion

05. januar 2017 af Margna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har virkelig mange problemer med disse slags opgaver. Jeg ved ikke hvordan man gøre rede. Ved hverken hvordan man skal aflæse. Ved heller ikke hvad afledte funktioner er, hvis det har noget med denne opgave at gøre. Er der nogle der please vil hjælpe mig, og forklare ekstremt grundigt. For jeg forstår det virkelig ikke. 

Opgaven er vedhæftet 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2017 af mathon

            B er graf for f(x), da fortegnsvariationen for A stemmer overens med monotonivariationen for B.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2017 af peter lind

Når der er lokal ekstrema for f(x) er f'(x) = 0. Se hvilken af de to andre grafer der har ekstrema når g(x) =0


Svar #4
05. januar 2017 af Margna (Slettet)

Jeg ked af at sige det men jeg forstår det ikke!

Hvor skal jeg aflæse?

Og hvad betyder fortegnsvariation og monotionivartion og hvordan aflæse du det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2017 af peter lind

Hv is du ser på grafen for g(x) vilduse at den skærer x-aksen for x = 1 og for x=3. f(x) har altså ekstrema for x =1 eller for x=3


Svar #6
05. januar 2017 af Margna (Slettet)

hvordan aflæses du om en graf har ekstrema= 0 og lokal ekstrema?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2017 af peter lind

Ekstrema betyder at der enten er lokalt maksimum eller loalt minimum


Svar #8
05. januar 2017 af Margna (Slettet)

hvordan aflæses du lokalt maksimun og minimum?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. januar 2017 af StoreNord

Lokal maxima og minima kaldes extrema. De findes som de steder, hvor en funktions graf er vandret på et meget lille stykke, (faktisk kun et punkt)Disse steder er funktionens afledede (hældningen) lig med 0.

På din tegning er den afledede faktisk A. Den er nul i x=1 og i x=3. Disse steder har selve funktionen extrema. Selve funktionen er altså enten B eller C.

A, den afledede er negativ mellem 1 og 3, hvilket svarer til at selve funktionen er aftagende dèr; Altså er det B, der er selve funktionen.


Svar #10
05. januar 2017 af Margna (Slettet)

Er grafen A minimumsted= 2, -1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. januar 2017 af StoreNord

En funktion får lavere potens, når men afleder den; for eksempel afledes en tredjegrads-funktion til en andengrads-funktion; for eksempel en parabel.


Svar #12
05. januar 2017 af Margna (Slettet)

Men det er ik det jeg vil vide om. Jeg vil vide om hvordan man bruger ekstremaer her til at redegøre 


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. januar 2017 af StoreNord

Jeg brugte A's extremum i x=2 til at afgøre at selve funktionen måtte være B og ikke C.


Svar #14
05. januar 2017 af Margna (Slettet)

hvordan kunne du afgører det?


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. januar 2017 af StoreNord

Ved ded at den afledede er negativ mellem x=1 og x=3, og det betyder at selve funktionen er aftagende; altså B.


Svar #16
05. januar 2017 af Margna (Slettet)

ja hvis den er negativ, hvordan kan du så vide at det er b?


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. januar 2017 af StoreNord

Fordi B (men ikke C) har negativ hældning i x=2.


Svar #18
05. januar 2017 af Margna (Slettet)

hvordan kan du se hældning?


Brugbart svar (0)

Svar #19
05. januar 2017 af StoreNord

2 aflæste jeg på x-aksen, og   -1    aflæste jeg på y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #20
05. januar 2017 af StoreNord

Når man spadserer ud i x-retningen vil en graf, der går opad have en positiv hældning; og omvendt.


Skriv et svar til: Differentiabel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.