Matematik

Gang ind i parentes

07. januar 2017 af MMLL13 - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med nogle opgaver hvor der står at jeg skal gange ind i parenteserne.

Et af stykkerne hedder: (a+2)(b+c)

Hvordan skal jeg gange ind i parenteserne når der ikke står noget tal foran fx. a(b+c) ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2017 af peter lind

a står for et vilkårligt tl, så du kan bare bruge samme regler som for tal


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. januar 2017 af StoreNord

Når der ikke står et tal er det et et-tal.

Man ganger to fler-ledede størrelser med hinanden ved at gange hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden størrelse.

Det er klogt, altid at gøre det i den logiske rækkefølge: ab+ac+2b+2c.

Forøvrigt er et bogstav også et tal; i Algebra.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. januar 2017 af hashim23 (Slettet)

Jeg har skrevet nogle vigtige guldkorn nedenfor; det er nogle vigtige regneregler, som du kan få gavn af, hvilket gør det nemmere for dig fremover.

a*a = a2

a+a = 2a

a+b = a+b

a*b = ab


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Der er nogle der bedre kan lide (a+2)*(b+c) = a(b+c) + 2( b+c) = ab + ac + 2b+2c 

parantesen (a+2) fungerer også som et tal og (b+c) . 


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. januar 2017 af StoreNord

Ja, der er altid flere synspunkter. Mit, og så de forkerte.              :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Helt enig     :)


Svar #7
09. januar 2017 af MMLL13

Mange tak for svar allesammen :)


Skriv et svar til: Gang ind i parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.