Fysik

Henfaldsskema for for y - henfald.

08. januar 2017 af TheFysikLover (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan opskriver man et henfaldsskema? Se opgave 1 i det vedhæftede arkiv. :-)

Vedhæftet fil: Fysikopgaver 1 med Pe.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2017 af mathon

a)

                              _{ }^{131}\textrm{Xe}^{*}\; \rightarrow _{ }^{131}\textrm{Xe}\; +\; E_{f\! oton}        
hvor stjernen betyder exiteret atom.
            


Svar #2
08. januar 2017 af TheFysikLover (Slettet)

Super tak - Er det svaret på 1.a? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2017 af mathon

Eller:

a)

                                    _{ }^{131}\textrm{Xe}^{*}\; \rightarrow _{ }^{131}\textrm{Xe}\; +\; 0{,}28\; MeV


Svar #4
08. januar 2017 af TheFysikLover (Slettet)

Nu bliver jeg lidt i tvivl. Hvad er reaktionsskemaet så? Tror jeg har misforstået noget.. :o


Svar #5
08. januar 2017 af TheFysikLover (Slettet)

Altså i opg 1.b


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2017 af mathon

1.b
                  
\lambda =\frac{h\cdot c}{0{,}28\cdot 10^6\; eV}=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{0{,}28\cdot 10^6\; eV}=0{,}004428\; nm=4{,}428\; pm


Skriv et svar til: Henfaldsskema for for y - henfald.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.