Matematik

Bestem samtlige stamfunktioner til polynomiet

10. januar 2017 af ForvirretBarn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløj! 
Jeg er lige stået helt af, ved denne simple opgave. Er der en der vil hjælpe med at lave den? 

Bestem samtlige stamfunktioner til polynomiet:
f(x) = 12^2x+12x-12


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Du skal bare integrere og  122=144

144 x + 12 x -12= 156 x -12

Integreres til 156/2 x2 -12 x +k

k er en vilkårlig konstant så der er uendelig mange stamfunktioner. 


Svar #2
10. januar 2017 af ForvirretBarn (Slettet)

sikkert et dumt spørgsmål, men hvorfor siger du 12^2 = 144 osv? :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Jeg reducerer 12^2x+12x-12 , og tænker at du tror 12^2x betyder 122x hvad det ikke gør, det betyder 122 x

og så ser det ret opportunt ud at beregne 12^2 = 12*12 =144


Svar #4
10. januar 2017 af ForvirretBarn (Slettet)

så hvad bliver det endelige resultat, når du skriver 156/2 - er det så en brøk eller hvordan? 


Skriv et svar til: Bestem samtlige stamfunktioner til polynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.