Matematik

Løs ligningen f(x)=0

11. januar 2017 af Nannahyldtoft1999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x)=x^4+8x^3+18x^2+16x+5

A) Løs ligningen f(x)=0

- Jeg har differentieret ligningen og indsat 0 på x's plads i det differentierede udtryk og isoleret x. Dette får jeg til 0 eller -3. Er dette rigtigt? 

B) Bestem f'(x) og bestem monotoniforholdene 

- Her er jeg lidt lost, jeg har jo bestemt f'(x) i del A??


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2017 af mathon

I a) skal du ikke benytte f{\, }'(x).

…hvis f(x) har heltallige rødder viser \tfrac{p}{q}-reglen at disse skal søges i \left \{ \left. -5,-1,1,5 \right \} \right., hvilket du efterprøver.        


Svar #2
11. januar 2017 af Nannahyldtoft1999 (Slettet)

Er dette så rigtigt? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2017 af MatHFlærer

Ja men din formulering er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2017 af MatHFlærer

I delopgave b skal du korrekt differentiere f(x) så du får f'(x).

f'(x)=4x3+24x2+36x+16

Så kan du bestemme monotoniforholdene når du først har løst f'(x)=0 (samme måde som i delopgae a, men denne gang er det den afledede!)

Bestem så hvornår funktionen er voksende, aftagende osv. 


Svar #5
11. januar 2017 af Nannahyldtoft1999 (Slettet)

Er dette så rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2017 af MatHFlærer

Du sætter f(x) lig med 0 og løser ligningen f(x)=0 :-)


Svar #7
11. januar 2017 af Nannahyldtoft1999 (Slettet)

Mange tak :) 


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.