Matematik

e i eksponentiel funktion

14. januar 2017 af nielsen214 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, kan simpelthen ikke huske hvordan man beregner denne ud, så den bliver korrekt - Nogle der  kan hjælpe mig med at få e væk i denne funktion, så den bliver korrekt?

y=7E-115e0,1338x


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2017 af peter lind

(ekx)' = k*ekx

hvorfor slår du ikke op i din formelsamling?


Svar #2
14. januar 2017 af nielsen214 (Slettet)

Kan ikke finde noget om dette..

Hvordan vil forskriften så lyde?


Svar #3
14. januar 2017 af nielsen214 (Slettet)

e1338 er 1,143164164, så man skal sige 1,143164164 * e1,143164164???


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2017 af mathon

     y{\, }'=7\cdot 10^{-115}\cdot e^{0{,}1338x}\cdot 0{,}1338


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2017 af Soeffi

#0

Hvis der er tale om eksponentiel regression, så husk at det skal være antal år efter start og ikke årstal.


Svar #6
14. januar 2017 af nielsen214 (Slettet)

Tak #5, det er jeg godt klar over ;)

Kan godt nok ikke gennemskue dit svar mathon, og jeg får det til 0 og 0,1338


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2017 af mathon

Er du sikker på 7\cdot 10^{-115}\; ? 

           y=7\cdot 10^{-115}\cdot 1{,}14316^x


Svar #8
14. januar 2017 af nielsen214 (Slettet)

Det får jeg til 0 og så e0,1338x * 0,1338 til 0,1530


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2017 af StoreNord

#0                Mener du:        y=(7E-115) \cdot (e^{0,1338})^{x}        , hvad er der i vejen med den?


Svar #10
14. januar 2017 af nielsen214 (Slettet)

Skal have e væk, så funktionen kommer til at være eksponentiel: b*a^x


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. januar 2017 af StoreNord

     y=(7E-115) \cdot (e^{0,1338})^{x}      som y=b*ax

Så er b = 7E-115 = 7*10-115

mens a  = e0,1338 = 1,14316                idet e = 2,7...


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. januar 2017 af SuneChr

# 10
b = 7·10 - 115
a = 1,1431...


Svar #13
14. januar 2017 af nielsen214 (Slettet)

Men når man udregnet b giver den jo 0?

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. januar 2017 af peter lind

Du har sandsynligvis beregnet tiden ud fra år 0. Det giver nogle beregninger som en lommeregner ikke kan klare på grund af regnenøjagtigheden. Se #5 for hvordan du skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. januar 2017 af StoreNord

#13 

Det er fordi din lommeregner ikke kan vise så små tal:            0, og så 114 nuller og et 7-tal.

Det er faktisk derfor den viser det som 7E-115.


Svar #16
14. januar 2017 af nielsen214 (Slettet)

Har slet ikke regnet årstal eller tiden ud endnu ?? Mangler stadig b først

Svar #17
14. januar 2017 af nielsen214 (Slettet)

Giver det så 1751*1,1431^x?

Brugbart svar (0)

Svar #18
14. januar 2017 af fosfor (Slettet)

Du starter med

y = 7E-115 * e0,1338x

Se bort fra den første faktor, og reducer den anden med regnereglen ab*c = (ab)c, altså:

e0,1338x = (e0,1338)x = 1.1432x

Dvs. svaret er

y = 7E-115 * 1.1432x


Svar #19
15. januar 2017 af nielsen214 (Slettet)

Jeg skal have opløftet i ligningen og det er jo lidt umuligt med 7E-115?

Brugbart svar (0)

Svar #20
15. januar 2017 af StoreNord

Angående y = 7E-115 * 1.1432x      Din lommeregner/computer kan sagtens regne med sådan noget.

Angående y = 7*10-115 * 1.1432x    Du kan da også regne med sådan noget.

Hvad er så problemet/opgaven?


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.