Matematik

Reducering af (4x - 3)^2 - (3x + 2)^2 - 7x(x - 1)

25. januar 2017 af MarthaUT (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg er i gang med noget matematik, og skal reducer følgende udtryk  (4x-3)^2 -(3x+2)^2 -7x(x-1), og min lærer fortæller mig at resultatet er 12-36x, men jeg når kun frem til resultatet -29x-5? nogen der kan komme frem til en udregning? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2017 af mathon

                \left (4x-3 \right )^2\; \; \; \; \;\; \; \; \; \;\; \; \; \; -\; \; \; \; \; \left (3x+2 \right )^2\; \; \; \; \;\; \; \; \; \; \;\; -\; \; \; \; \;7x\left (x-1 \right )

                \left (16x^2-24x+9 \right )\; \; \; \; \; -\; \; \; \; \; \left (9x^2+12x+4 \right )\; \; \; \; \; -\; \; \; \; \;\left (7x^2-7x \right )


Svar #2
25. januar 2017 af MarthaUT (Slettet)

Når man når dertil skal minus så ikke ganges ind i paraentserne, for at ophæve dem?

sådan her?

16x^2-24x+9-9x^2-12x-4-7x^2+7


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2017 af mathon

16x2 - 24x + 9 - 9x2 - 12x - 4 - 7x2 + 7x

Du ganger ikke "minus ind", men hæver minus-parenteser.


Svar #4
25. januar 2017 af MarthaUT (Slettet)

Okay, men er det så ikke rigtig nok, at resultatet er -29x+5?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2017 af mathon

     Jo.


Skriv et svar til: Reducering af (4x - 3)^2 - (3x + 2)^2 - 7x(x - 1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.