Matematik

Trekanter.

26. januar 2017 af ZaraRay (Slettet) - Niveau: C-niveau

Den første trekant har jeg selv lavet, jeg kan bare ikke finde ud af resten af opgaven. jeg skal find de manglende sider og vinkler i trekantene, også skal jeg finde arealet af hver trekant havd gøre jeg.

Har brug for lidt hjælp.

Vedhæftet fil: Uden navn.png.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2017 af mathon

\Delta DEF
                     Brug cosinusrelationen på vinkelform.

\Delta PQR
                     Brug cosinusrelationen til beregning af r.

                     Brug derefter sinusrelationerne til vinkelberegning.


Svar #2
26. januar 2017 af ZaraRay (Slettet)

Det forstå jeg godt, men hvordan skal jeg skrive det op :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2017 af mathon

\Delta DEF

          \angle D=\cos^{-1}\left ( \frac{e^2+f^2-d^2}{2\cdot e\cdot f} \right )

          \angle E=\cos^{-1}\left ( \frac{d^{\, 2}+f^2-e^2}{2\cdot d\cdot f} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2017 af mathon

\Delta PQR

          r=\sqrt{p^2+q^2-2\cdot p\cdot q\cdot \cos(R)}
         
          \angle Q=\sin^{-1}\left ( \frac{q}{r}\cdot \sin(R) \right )\; \; \; \wedge\; \; \;\angle Q<\angle R


Svar #5
28. januar 2017 af ZaraRay (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Trekanter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.