Matematik

hjælp til matematikopgave differentialregning

26. januar 2017 af iisommerii (Slettet) - Niveau: B-niveau

opg 1

en funktion f er bestemt ved

f(x)= x-3/x^2-6x+8

undersøg funktionen med hensyn til

- asymptoter

- monotoniforhold

-værdimængde


Svar #1
26. januar 2017 af iisommerii (Slettet)

har virkelig brug for hjælp


Svar #2
26. januar 2017 af iisommerii (Slettet)

hurtigst som muligt


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2017 af mathon

asymptoter:
                   x=2\; \; \; \; \;             og             x=4

                  f(x)=\frac{x-3}{(x-2)(x-4)}\; \; \; \; \; \;\; \; \; x\notin \left \{ \left. 2,4 \right \} \right.

                  f{\, }'(x)=\frac{1\cdot (x^2-6x+8)-(x-3)(2x-6)}{((x-2)(x-4))^2}=\frac{-x^2+6x-10}{((x-2)(x-4))^2}
hvor
        tælleren  -x^2+6x-10<0  og  nævneren ((x-2)(x-4))^2>0         


                 f{\, }'(x)<0
hvilket betyder, at f(x) er aftagende i hele sin definitionsmængde.
               


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2017 af mathon

                                            \mathbb{R}\backslash\left \{ \left. 2,4 \right \} \right.\curvearrowright \mathbb{R}


Skriv et svar til: hjælp til matematikopgave differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.