Matematik

Udledning - trin for trin

26. januar 2017 af teknom (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp til at forstå, hvad der sker trin for trin ifm. udledningen af en ligning.

Jeg skal udlede:

ΔT = K* c

Opløsningsmiddel i s

uA(s) = uA0(s)

Opløsningsmiddel i l

uA(l) = uA0(l) + RT*ln(xA)

Er der nogen, der kan fortælle mig, hvordan man kommer frem til nedenstående?

 uA0(s) = uA0(l) + RT*ln(xA) 


Svar #1
26. januar 2017 af teknom (Slettet)

Jeg søger fortsat hjælp...


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2017 af janhaa

it's depression of freezing point, see link below:

http://www4.ncsu.edu/~franzen/public_html/CH433/lecture/Colligative_Prop_h.pdf


Svar #3
26. januar 2017 af teknom (Slettet)

Jeg ser på det og spørger, hvis det volder mig problemer


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2017 af LeonhardEuler

Først og fremmest hører dette spørgsmål ikke hjemme under matematik men snarere kemi/fysik. Desuden kræver det viden om termodynamikken, som jeg tvivler på, at man har om på c-niveau.

Svar #5
26. januar 2017 af teknom (Slettet)

#4 Først og fremmest hører dette spørgsmål ikke hjemme under matematik men snarere kemi/fysik. Desuden kræver det viden om termodynamikken, som jeg tvivler på, at man har om på c-niveau.

Jeg spørger, hvordan man kommer fra den ene ligning til den anden og ikke så meget om termodynamikken... Det burde være ren matematik.


Svar #6
26. januar 2017 af teknom (Slettet)

#2

it's depression of freezing point, see link below:

http://www4.ncsu.edu/~franzen/public_html/CH433/lecture/Colligative_Prop_h.pdf

Kan du hjælpe mig videre?

Vedhæftet fil:Dok1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2017 af LeonhardEuler

Det er også termodynamik. Hvis du henviser til dokumentet, så divideres der igennem med RT, hvorefter der ganges med (-1). 


Svar #8
26. januar 2017 af teknom (Slettet)

#7

Det er også termodynamik. Hvis du henviser til dokumentet, så divideres der igennem med RT, hvorefter der ganges med (-1). 

Vil du venligst vise mig det med ligninger, for jeg forstår det ikke. Matematik er ikke min stærke side og derfor jeg søger hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. januar 2017 af LeonhardEuler

Se #7:

-\frac{\Delta H -T\Delta S}{RT} = -\left (\frac{\Delta H}{RT} -\frac{T\Delta S}{RT}\right )= -\left (\frac{\Delta H}{RT} -\frac{\Delta S}{R}\right )=-\frac{\Delta H}{RT} +\frac{\Delta S}{R}


Svar #10
26. januar 2017 af teknom (Slettet)

#9

Se #7:

-\frac{\Delta H -T\Delta S}{RT} = -\left (\frac{\Delta H}{RT} -\frac{T\Delta S}{RT}\right )= -\left (\frac{\Delta H}{RT} -\frac{\Delta S}{R}\right )=-\frac{\Delta H}{RT} +\frac{\Delta S}{R}

Det forstår jeg godt nu


Svar #11
26. januar 2017 af teknom (Slettet)

#9

Se #7:

-\frac{\Delta H -T\Delta S}{RT} = -\left (\frac{\Delta H}{RT} -\frac{T\Delta S}{RT}\right )= -\left (\frac{\Delta H}{RT} -\frac{\Delta S}{R}\right )=-\frac{\Delta H}{RT} +\frac{\Delta S}{R}

Vedhæftet fil:Dok1.pdf

Svar #12
26. januar 2017 af teknom (Slettet)

Hvordan ender jeg med ligningen i dokumentet i kommentar 11


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. januar 2017 af LeonhardEuler

Læg de to ligninger sammen og gang igennem med (-1).

Svar #14
27. januar 2017 af teknom (Slettet)

Kan du fortælle mig, hvordan jeg kommer fra ligning til ligning 2. Jeg mangler at forstå det trin og så er jeg næsten igennem

#13 Læg de to ligninger sammen og gang igennem med (-1).
Vedhæftet fil:xa.pdf

Skriv et svar til: Udledning - trin for trin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.