Matematik

Hvilken formel skal jeg bruge til denne opgave?

27. januar 2017 af Tobias2807 (Slettet) - Niveau: C-niveau

''Ole er lige startet på universitetet. Han har ikke råd til at købe sine iphones og mac-computere uden at tage et SU-lån. Han tager derfor et SU-lån på 2500kr om måneden med en rente på 1.5% p.a tilskrevet månedligt. 

a) Hvor meget skylder efter 5 HELE år på universitetet? 

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2017 af mathon

                G\ae æld=\left ( 2500\;kr \right )\cdot 1{,}00417^{\, 60}


Svar #2
27. januar 2017 af Tobias2807 (Slettet)

Er det svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2017 af OliverHviid

Ja, da du anvender at Kn=K0*(1+r)^n også skrevet som

Kn=K0*a^n

hvor a=fremskrivningsfaktoren


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2017 af peter lind

#2 nej. Du skal beregne tallet på højre side af lighedsteget


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2017 af Eksperimentalfysikeren

Jeg tror, I har læst opgaven forkert! Der står: "...SU-lån på 2500kr om måneden...". Det læser jeg sådan, at han får udbetalt 2500kr hver måned.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2017 af mathon

I så fald:
                 G\ae ld=2500\cdot \frac{1{,}00417^{\, 60}-1}{0{,}00417}


Skriv et svar til: Hvilken formel skal jeg bruge til denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.