Matematik

Trigonometri

28. januar 2017 af yase0112 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen.

Sidder fast i denne her opgave:

I en cirkel med radius 5 tegnes en korde med længden 8. Find gradtallet for den bue, korden spænder over. 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2017 af mathon

Brug kordeformlen:
                                       k=2\cdot r\cdot \sin\left ( \frac{v}{2} \right )


Svar #2
28. januar 2017 af yase0112 (Slettet)

Jo, men jeg kender ikke vinklen. Skal jeg så isolerer v eller hvordan? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2017 af mathon

Du skal isolere v.


Svar #4
28. januar 2017 af yase0112 (Slettet)

Har lidt svært ved at isolerer, hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2017 af mathon

CASværktøjets vinkelmål indstilles til DEGREE.

                 \sin\left ( \frac{v}{2} \right )=\frac{k}{2r}

                 \frac{v}{2} =\sin^{-1}\left (\frac{k}{2r}\right)

                 v =2\cdot \sin^{-1}\left (\frac{k}{2r}\right)


Svar #6
28. januar 2017 af yase0112 (Slettet)

Tak for hjælpen


Svar #7
28. januar 2017 af yase0112 (Slettet)

Kan det passe, at det giver 106,26 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. januar 2017 af mathon

      Ja.


Svar #9
28. januar 2017 af yase0112 (Slettet)

Kan du muligvis også hjælpe mig med det andet opslag, som jeg har lagt op? Den har jeg også svært ved at løse. Tak. 


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.