Matematik

Hjælp til reducering

28. januar 2017 af study12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal reducere udtrykkene:

1.  (x+3)*(x-3)

2.(2x+5)2


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2017 af Studentos

1. (x*x)+x*(-3)+3*x+3*(-3)=x^2-3x+3x-9={\color{blue} \mathbf{x^2-9}}

2. Det dobbelte produkt. 

(2x)^2+2*2x*5+5^2

4x^2+(2*2x*5)+5^2

\mathbf{{\color{Blue} 4x^2+20x+25}}


Svar #2
28. januar 2017 af study12 (Slettet)

Tak for svar!

Så det jeg skal er, at gange ind i parentenserne med hvert led? 


Svar #3
28. januar 2017 af study12 (Slettet)

Er min beregning for reducering antaget korrekt?:

(3x-2)2

6x2-4


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. januar 2017 af Studentos

(3x)^2-2*3x*2+2^2        (a - b)2 = a2 - 2ab + b2

3^2x^2-2*3x*2+2^2         (xy)a = xaya

9x^2-(2*3x*2)+4

\mathbf{{\color{Blue} 9x^2-12x+4}}


Skriv et svar til: Hjælp til reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.