Matematik

Hvordan løser jeg denne ligning?

28. januar 2017 af study12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg er i tvivl om hvordan jeg skal angribe mig med denne ligningsform:

2x+1=-3x-9


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2017 af Studentos

Løs således, at x står alene på højre eller venstre side af "=". 

2x+1=-3x-9

2x+3x+1-1=-3x-3x-9-1

\frac{5x}{5}=\frac{-10}{5}

\mathbf{{\color{Blue} x=-2}}


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg denne ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.