Fysik

Fysik rapport

29. januar 2017 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej nogen som kender en hjemmeside hvor man kan læse om varmelder og ikke om varmeldning? Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2017 af hesch (Slettet)

Tænker du på materialer, der specielt anvendes som varmeledere ?

Man spekulerer snart sagt mere i den modsatte retning, nemlig i materialer der er varmeisolerende, til anvendelse ved isolering af huse, dybfrysere, varmtvandsrør, osv.

Skal man (bort)lede store mængder termisk energi, anvendes luft-  eller vandkøling, altså fx vand der ledes gennem rør og transporterer termisk energi ved konvektion. ( Den termiske energi ledes ikke gennem vandet, men transporteres med vandet. ) Kraft/varmeværkers transport af store energimængder via fjernvarmenettet er et eksempel herpå.

Mere specielt anvendes til køling af generatorer på et elværk brint, der ledes gennem kobberrør. Disse kobberrør vikles med  ( indvikles ?? ) i de elektriske spoler i generatoren. Brint anvendes fordi det har en stor varmekapacitet per gram. Dette er vigtigt når en stor generator med en rotordiameter på måske 2m runder de 3000 omdr./min. Anvendtes i stedet vand ville centripentalkraften skabe et så stort tryk i kobberrøret, at det kunne sprænges. Der er igen her tale om varmekonvektion, ikke varmeledning.


Skriv et svar til: Fysik rapport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.