Fysik

Hvor langt væk kan man høre lyden?

29. januar 2017 af DaysOfHeaven (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ved en normal samtale med sin veninde er Lones lydstyrke i gennemsnit 60 dB.

1) Bestem Lones gennemsnitlige lydintensitet ved samtalen.

2) Hvor langt væk kan man høre, at Lone taler med sin veninde?

Jeg har bestemt lydintensiteten til 1*10^-6 W/m^2 ud fra formlen L = 10*log(I/I_0) dB

Desværre kan jeg ikke finde ud af 2). Skal man bruge formlen I = P_0 / (4*pi*r^2) ?

I så fald, hvordan? Man kender jo ikke lydens effekt, så der er to ubekendte?

Jeg håber at nogen er søde og i stand til at hjælpe. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2017 af Eksperimentalfysikeren

Jeg regner med, at målingen 60dB er foretaget 1 m fra Lone. Det er en nødvendig antagelse for, at man skal kunne regne afstanden ud, og iøvrigt normal praksis. Hvis du derfor regner med r0 = 1 m, kan du regne P0 ud. Du behøver dog ikke at regne på det, men blot isolere P0 og så indsætte det i et nyt eksemplar af ligningen, hvor du har l = den mindst lydintensitet, man kan høre.


Skriv et svar til: Hvor langt væk kan man høre lyden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.