Matematik

tangentens ligning

30. januar 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

jeg skal bestemme tangentens ligning i punktet (1,f(1)) for ligningen ½x^2 -4x +6

er det så bare at indsætte 1 på x´s plads?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2017 af janhaa

f = 0,5x^2 - 4x + 6 og (1, 2.5)

f ' = x - 4 = 0 => slope f ' (1) = 1-4=-3

dvs: y - 2.5 = -3(x - 1)

y = -3x + 5.5


Skriv et svar til: tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.