Bioteknologi

Ligevægt samt bjerrum

01. februar 2017 af Anne0909 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :) 

Jeg har lidt problemer med at forstå det med ligevægts brøken og hvordan den skal opstilles jeg har to opgaver som lyder: 

2) Opstil ligevægtsbrøken for en reaktion (1). Argumenter for, at når der tilføres carbondioxid vil koncentrationen af hydrogencarbonat stige. 

3) Bestem hvor stor en del af carbonsyren, der findes som hydrogencarbonat i vækstforsøgene ved pH 8,0. Benyt evt. bilag 3

Jeg har vedlagt opgaven som en vedhæftet fil så man kan se hvad jeg snakker om, dette er opgave 2 og 3 :)

Håber virkelig nogen kan hjælpe mig :)

Vedhæftet fil: Alger og Bioenergi.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2017 af mathon

2) Opstil ligevægtsbrøken for en reaktion (1).

                        \frac{\left [ H_2CO_3 \right ]}{\left [ CO_2 \right ]}=K_c        

Argumenter for, at når der tilføres carbondioxid vil koncentrationen af hydrogencarbonat stige. 

brug Le Chateliers Princip.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2017 af mathon

3)
                       pH=pK_{s1}+\log\left ( \frac{1-x}{x} \right )\; \; \; \; \; \; \; 0<x<1

hvoraf:
                       x=\frac{1}{1+10^{pH-pK_{s1}}}

                       x=\frac{1}{1+10^{\, 8{,}0-6{,}52}}=0{,}032


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2017 af Skaljeglavedinelektier

Hvis du har problemer med de andre opgaver, hjælper jeg gerne. 


Skriv et svar til: Ligevægt samt bjerrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.