Matematik

Mangler navn på opgave!

02. februar 2017 af gladdk - Niveau: 7. klasse

Hej. Jeg har fået denne opgave af min lærer. Altså jeg skal lave 33:5 til et blandet tal, og som jeg ved kan man ikke sige 33:5 så det skulle jo blive til et blandet tal. Men jeg har ikke rigtig styr på hvad det er jeg skal. Håber i vil give mg en hånd. Men problemet er bare at jeg ikke ved hvad selve opgaven hedder altså divisions-stykket, så jeg håber i vil hjælpe:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2017 af OliverHviid

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2017 af StoreNord

33 delt med 5 er:  6 hele.

Så er der en  rest på 3, de er femte-dele.

Facit er:        6 3/5.                     Fordi det indeholder en brøk, kaldes det "et brudent tal".


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2017 af SuneChr

33/5  kaldes en uægte brøk, tæller > nævner
3/5     kaldes en ægte brøk, tæller < nævner
63/kaldes et blandet tal, et helt tal plus en ægte brøk
6,6  kaldes en decimalbrøk


Svar #4
05. februar 2017 af gladdk

Tusinde tak for hjælpen:) Det hjalp:)


Svar #5
05. februar 2017 af gladdk

Det her er et ligning spørgsmål: Der står 2 : x = 2/5 del - hvordan finder jeg svaret på det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2017 af OliverHviid

Gang over kors, og dividér så med 2.


Svar #7
06. februar 2017 af gladdk

det forstod jeg ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. februar 2017 af OliverHviid

Se om du kan følge trinene og bare spørg der hvor det "ikke giver mening".

2/x=2/5 ⇔

2*5=2*x ⇔

x=2*5/2 ⇔

x=10/2 ⇔

x=5


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. februar 2017 af SuneChr

At gange over kors:
Hvis to brøker er lig med hinanden, er den enes tæller gange den andens nævner lig med
den enes nævner gange den andens tæller.
a/b = c/d  ⇔  ad = bc


Svar #10
09. februar 2017 af gladdk

tusind tak jeg tager lige et screenshot så jeg har det som noter:))


Skriv et svar til: Mangler navn på opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.