Matematik

parabel for en bygning hjælp

07. februar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hey!!! HJÆLP JEG ER HELT LOST

Jeg har brug for hjælp til denne opgave. håber at I kan hjælpe

Opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2017 af SuneChr

Benyt alle de data, der er givet.
Hint:   Hældningskoefficienten = 1   i A  da tan 45º = 1

Skærmbillede 2017-02-07 kl. 20.10.47.png


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2017 af pure07

1: Fordi vinkel A er 45 så er vinkel C også 45. Dermed ligebenet trekant og AC er lige med 35. OC må så være 35, og derfor c=35 i f(x)=ax^2 +c

2: b=0, d=b^2-4*a*c=-4*a*c, x=1. Løs ligningen ift a   


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2017 af SuneChr

Man løser de to ligninger
f (- 35) = 0
f '(- 35) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2017 af StoreNord

#2 lyder besnærende, men se vedhæftede


Svar #5
07. februar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

jeg er ikke helt med på hvad du mener STORENORD

min lærer siger at jeg ikke skal tegne mig frem til løsningen, men at jeg sakl beregne mig frem til den. Hvordan beregner jeg mig frem til højden. jeg kan jo ikke bruge trigonometri, det siden er buet. det er jo heller ikke en trekant eller hvad....er det mig der atger fejl

vil du måske være sød at lave den for mig, sådan at jeg kan se hvad du gør i form af en beregning af højden ;) 

MVH.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2017 af StoreNord

f(x)=ax²+c

f'(x)=2ax           f'(-35)= 2a·(-35)=1        =>         a=\frac{1}{2\cdot(-35)}=-\frac{-1}{70}

\\f(-35)=\frac{-1}{70}\cdot 35^{2}+c=0 \\f(\; 35)\; \; =\frac{-1}{70}\cdot 35^{2}+c=0    læg ligninger sammen, og isolèr c.


Svar #7
09. februar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

jeg forstår ikke din opskrining ;( 

Kan du løse opgaven knap så kompliceret


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. februar 2017 af SuneChr

# 3
Man løser de to ligninger
f (- 35) = 0                a(- 35)2 + c = 0
f '(- 35) = 1                     2a(- 35) = 1
Løs først den nederste ligning og indsæt dernæst a i første ligning hvormed c fås.


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. februar 2017 af SuneChr

Vinkel A i ΔOAC angives at være 45º og er ikke det samme, som den vinkel tangenten til kurven i A danner med x-aksen, som jeg fejlagtigt har antaget som præmisserne i # 3 og 8. Beklager fejltagelsen.
Punktet C ligger derfor i samme afstand fra O , som A ligger fra O , og som også # 2 er inde på.
For funktionen
f (x) = ax2 + c
fås ved indsættelse
0 = a(- 35)2 + 35    ⇒   a = - 1/35
Funktionen hedder derfor
f (x)  =  - 1/35x2 + 35
Du skal nok, til bestemmelse af a, anvende det hint, du fik i opgaven:    - 35 = √[- 4·a·35]/(2a) ,
omend det er noget mere besværligt.


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. februar 2017 af StoreNord

Jeg håber ikke , det er for sent at tage et nyt standpunkt.        :)

Jeg er stadigvæk i delopgave 1.

f(x) = ax2+c       <=>     f'(x) = 2ax

                                       f'(-35) = 2a(-35) = 1 \; \; \; <=> \; \; \; \; a=\frac{1}{2(-35)}=\frac{-1}{70}

\\f(x) = ax^{2}+c \\ f(-35=\frac{-1}{70} \cdot 35^{2}+c \Leftrightarrow c=\frac{+35^{2}}{70}=\frac{35}{2}

f(x) = \frac{-1}{70}x^{2}+\frac{35}{2}

Dokumentation er vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. februar 2017 af SuneChr

# 10
Opgaveformuleringen i det vedhæftede i # 0 kunne have været bedre. Når A = 45º , ville det have været rigtigt at skrive, at i ΔOAC er er A = 45º. Det er således ikke den vinkel, tangenten i A danner med x-aksen,
der hentydes til, som jeg også i første omgang antog. Tangentvinklen i A er da tan- 1(2) svarende til
hældningskoefficienten 2 og ikke 1.


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. februar 2017 af StoreNord

Efter lidt facts-finding må jeg gi dig ret. Øv

Scope of work

    15,700 m2 parabolic, point-fixed glass envelope.
    Arched roof: length 140 m, width 70 m, height 36 m.
    7 tip-up doors.
    Point-fixed north facade.
    Glazed pump house including steel framework and sun protection system.
    Floor glass suitable for pedestrians and cars.

http://www.frener-reifer.com/references/office-building-berliner-bogen/


Skriv et svar til: parabel for en bygning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.